Zoznam alergénov nachádzajúcich sa v jednotlivých jedlách
- Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich
- Kôrovce a výrobky z nich
- Vajcia a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Arašidy a výrobky z nich
- Sójové zrná a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho (vrátane laktózy)
- Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslanské orechy a výrobky z nich
- Zeler a výrobky z neho
- Horčica a výrobky z nej
- Sezemové semená a výrobky z nich
- Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
- Vlčí bôb a výrobky z neho
- Mäkkýše a výrobky z nich